Image Please bare with us while we are carrying out some much needed maintenance to the forum. New look coming soon!

radio errors

Any problems with your Altezza, post questions here
talat
Noob!
Posts: 12
Joined: Thu Jan 15, 2009 2:31 am

radio errors

Postby talat » Thu Jan 15, 2009 2:39 am

hi

I recently bought a 98 altezza... its only been 4 months..
Now when i turn my radio on to the cd function all it does is makes a weird buzzing noise and the screen says error 3...
When i press eject the cds dont come out..
can anyone tell me what error 3 means and how i can fix it.

User avatar
podgie
Altezza Guru
Posts: 585
Joined: Sun Apr 13, 2008 2:12 pm
Location: galway. sligo durling week

Re: radio errors

Postby podgie » Thu Jan 15, 2009 4:52 am

that err3 happen all the radios..there no point fixing it..all it good for now is beat of the wall if ya get bored :lol: best thing is buy a new radio..sorry to tell ya :(
bubbstezza wrote:i can be a good lookin girl..............sometimes :lol:

^^^^
ya heard it here first,, bubbstezza like dressing up as a women

ADC Sligo Rep

join

www.afterdarkcruisers.com

User avatar
alimac
Trc Off
Posts: 158
Joined: Mon Aug 13, 2007 11:04 am
Location: Christchurch, New Zealand

Re: radio errors

Postby alimac » Thu Jan 15, 2009 8:30 am

Error 3 means the bottom of the changer spindle has come out of position and discs no longer play or eject. Throw it away and upgrade is the easiest and best fix.
98 RS200z 6MT

User avatar
Evelyn
Moderator
Posts: 6062
Joined: Mon Sep 10, 2007 9:06 pm
Location: Galway
Contact:

Re: radio errors

Postby Evelyn » Thu Jan 15, 2009 9:38 am

Ya this has happened to mine, brought it to someone that fixes radios, he said out of all the radio units there not worth fixing....
Image

User avatar
kellyirishgrl_14
Altezza Guru
Posts: 871
Joined: Tue Nov 25, 2008 5:49 pm
Location: dublin

Re: radio errors

Postby kellyirishgrl_14 » Thu Jan 15, 2009 4:06 pm

mine was like that wen i got it too.....:(:(....anyone know wer to get the fascias that fit other radios????:D:D:D xx
Image

User avatar
moomoo
Altezza Guru
Posts: 2783
Joined: Sun Mar 30, 2008 4:35 pm
Location: galway
Contact:

Re: radio errors

Postby moomoo » Thu Jan 15, 2009 4:09 pm

kellyirishgrl_14 wrote:mine was like that wen i got it too.....:(:(....anyone know wer to get the fascias that fit other radios????:D:D:D xx

http://cgi.ebay.ie/Lexus-IS-200-300-CD- ... 240%3A1318 :wink:

User avatar
kellyirishgrl_14
Altezza Guru
Posts: 871
Joined: Tue Nov 25, 2008 5:49 pm
Location: dublin

Re: radio errors

Postby kellyirishgrl_14 » Thu Jan 15, 2009 4:14 pm

quick off the mark there;)thank u xx
Image

User avatar
KaTaLy5t
Altezza Guru
Posts: 2611
Joined: Sat Nov 10, 2007 12:08 pm
Location: Wexford

Re: radio errors

Postby KaTaLy5t » Thu Jan 15, 2009 5:48 pm

Mine got Error3 when I was driving it back from England and I just turned it on and off a few times and it worked again. Ever since then I've only put one cd in it and it hasn't happened again.

talat
Noob!
Posts: 12
Joined: Thu Jan 15, 2009 2:31 am

Re: radio errors

Postby talat » Thu Jan 22, 2009 6:59 am

thanks for the help

talat
Noob!
Posts: 12
Joined: Thu Jan 15, 2009 2:31 am

Re: radio errors

Postby talat » Fri Jan 23, 2009 10:30 am

o btw cn any1 tell me how to get the cds out of the radio..
i hav 6 in there...

User avatar
Evelyn
Moderator
Posts: 6062
Joined: Mon Sep 10, 2007 9:06 pm
Location: Galway
Contact:

Re: radio errors

Postby Evelyn » Fri Jan 23, 2009 10:43 am

talat wrote:o btw cn any1 tell me how to get the cds out of the radio..
i hav 6 in there...


I took mine apart there was 100 screws to get in at it & I still coundnt get in at them, I had to pull them out but they where f**ked...
Image

User avatar
eric25
Altezza Guru
Posts: 885
Joined: Mon Apr 23, 2007 7:17 pm
Location: cork
Contact:

Re: radio errors

Postby eric25 » Fri Jan 23, 2009 1:26 pm

i used the good old hammer and bate the s@3! out of it :lol: :lol: ,got all my cds out perfect :)

User avatar
marso
Tezza Fanatic!
Posts: 392
Joined: Mon Sep 08, 2008 12:24 pm
Location: skerries, co dublin
Contact:

Re: radio errors

Postby marso » Fri Jan 23, 2009 9:42 pm

kellyirishgrl_14 wrote:mine was like that wen i got it too.....:(:(....anyone know wer to get the fascias that fit other radios????:D:D:D xx


kel your dash could be slightly different because its a 98. i bought a fascia for mine when i had my 98 altezza and it wouldnt fit, the trc button and theplastic around the dash are all one piece. the dash changed in the 99 or the 00 models
if you want your car featured, e mail me with pics to marso@mij.ie
Image
site photographer for
http://www.manic-motorz.com


Return to “Problems with your Altezza”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests