Image Please bare with us while we are carrying out some much needed maintenance to the forum. New look coming soon!

No power after tps fell off

Any problems with your Altezza, post questions here
petes21st
Noob!
Posts: 2
Joined: Sun Jun 01, 2014 7:26 pm

No power after tps fell off

Postby petes21st » Sun Jun 01, 2014 7:39 pm

Hello, this is my first post, I've been quite lucky and not had any problems with my altezza until now.

Unfortunately whilst driving I experienced a sudden complete loss of power and loss of the electronic throttle control.

I popped the bonnet and noticed the tps sensor literally hanging off, somehow both screws had worked their loose.

I drove home with the mechanical throttle and started pulling apart the air box to make room to work and remount the tps which appeared to be complete and intact.

However everytime I start the car now, I gives one single rev on its own and then switches off and stalls.

Any input to the pedal makes no difference.

Can anybody advise me on how to solve this issue?

The dash is still showing the engine check light after the tps had been re-mounted

User avatar
Damok
Moderator
Posts: 5111
Joined: Fri Apr 18, 2008 7:08 pm

Re: No power after tps fell off

Postby Damok » Sun Jun 01, 2014 8:09 pm

You should stick up an intro in the newbie section.
Newbie click the link, $ $ $ $ $
http://www.albinoblacksheep.com/flash/posting

petes21st
Noob!
Posts: 2
Joined: Sun Jun 01, 2014 7:26 pm

Re: No power after tps fell off

Postby petes21st » Mon Jun 02, 2014 5:52 pm

Ok,. The tps appears to be ok. However throttle body appears to be making a loud buzzing noise and I have no control over the electronic throttle whatsoever


Return to “Problems with your Altezza”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest